Google Analytics er blevet lovligt igen

google analytics lovligt 2023

Google Analytics er blevet lovligt igen.

Datatilsynet meddelte den 21.9.22 at Google Analytics var blevet ulovligt at bruge i Danmark. De skrev dog i samme ombæring at de ikke ville udstede nogle bøder, hvis man brugte det alligevel.

Det skrev de fordi at der på det tidspunkt var forhandlinger i gang mellem USA og EU, den såkaldte “Transatlantiske Databehandlingsaftale”.

De aftaler gik helt op til Det Hvide Hus i USA, og til det øverste organ i EU.

Nu er aftalen på plads, og Google Analytics kan nu igen bruges lovligt på danske hjemmesider.

Aftalen hedder “Privacy Shield Frameworks” og har en hjemmeside her.

Læs mere om sagen, og lær mere om hvorfor at dette er godt for online marketing i Danmark, her nedenunder i artiklen her.

Vi skal selvfølgelig passe på data

Som online marketing bureau har vi disse data som kernen i den forretning vi hjælper vores kunder med. De bruges særligt indenfor betalt annoncering (også kaldet PPC). Her bruger vi de data der indsamles til at lave mere målrettede kampagner via Facebook annoncering og Google Ads annoncer.

Vi sidder ikke med personhenførbare informationer, og ingen af de data vi sidder med er i nærheden af hvad folk tror vi sidder med.

Vi laver reklamer til folk der for eksempel er interesserede i gummistøvler. Så ser vi på de data at de er interesserede i gummistøvler, men vi ser ikke hvem de er.

Det synes vi selv er virkelig godt for alle parter. Ikke mindst fordi at folk der ikke er interesserede i gummistøvler slipper for at se på reklamer for gummistøvler. Det mindsker reklame-forurening.

Og det gavner særligt små virksomheder som ikke har det store marketingbudget til at målrette lige så bredt som de større virksomheder har. Hvis disse data forsvinder, så er der kun 1 stor taber og det er de mindre virksomheder.

Som online marketing bureau vil der stadig være masser af arbejde for os, ja faktisk endnu mere, da det så bliver endnu sværere for virksomhederne at drive forretning online. Så det her er ikke skrevet for lobbie for egne interesser.

Når der endeligt er nogle der rent faktisk misbruger den her slags data, er der stort set altid politikere i udlandet med et ønske om at være diktatorer. Den agenda presses så ned over hovedet på en enlig lille iværksætter der bare gerne vil supplere indkomsten med salg af gummistøvler på nettet.

Det synes vi er noget pjat.

Så derfor byder vi den her afgørelse meget velkommen, og vi glæder os til at fortsætte med at passe på de data der betroes os. Det har vi altid ønsket, og gjort.

Derfor er det godt for online marketing

Det er godt for vores kunder, at de nu slipper for at skulle skyde helt i blinde i deres annoncering. Og det betyder at vores fremtidige samarbejde selvfølgelig bliver markant bedre, end hvis afgørelsen om at Google Analytics skulle være ulovligt skulle stå fast.

Hvad med fremtiden indenfor webanalyse?

De senere år er der lukket meget ned for indsamling af data. Rigtig meget drevet af nogle få enkeltsager. Sager som oftest intet har med salg på nettet at gøre. Og rigtig meget drevet af en irrationel frygt.

Vi skal selvfølgelig passe rigtig meget på, og vi kan selv nævne flere områder indenfor online marketing hvor der kunne strammes endnu mere op. Men lige indenfor PPC, og indsamling af data der, der kan også tilbagerulles nogle stramninger.

Jeg tror personligt ikke politikerne ønsker at det skal gå dårligere for dansk erhvervsliv, og slet ikke at de ønsker at det skal gå udover de små fremadstormende danske virksomheder. Så jeg tror personligt på at der slækkes på nogle af de stramninger vi har set, så at vi kan udnytte de muligheder der er via data, til at skabe et stærkt dansk erhvervsliv.

Og så må vi slå endnu hårdere ned på de meget få der reelt udnytter de her data med ondt i sinde.

Læs mere om den nye aftale her der gør Google Analytics lovligt:

https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/2023/juli/eu-kommissionen-vedtager-eu-us-databeskyttelsesramme/

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/da/ip_23_3721

https://www.datatilsynet.dk/internationalt/internationalt-nyt/2023/jul/eu-kommissionen-vedtager-tilstraekkelighedsafgoerelse-vedroerende-usa

Læs flere af vores indlæg her