En guide til salg for erhvervslivet i en Coronavirus tid

Over 7 millioner italienere blev i dag søndag den 8 marts 2020 bedt om at holde sig indenfor i karantæne for at inddæmme Coronavirussen som spreder sig over hele verdenen.

 

Store dele af erhvervslivet over hele verdenen er allerede stærkt påvirket af den her hændelse. Men særligt en del af erhvervslivet vil blive endnu mere påvirket, nemlig detailhandlen og iværksættere med en svag online tilstedeværelse. Hvis folk ikke kan komme på gaden og købe, og du ikke nogen online synlighed har for din forretning, så har du en meget alvorlig udfordring for din forretning.

Den her guide vil fortælle lidt om de online muligheder du har, og som du nemt, og i mange tilfælde gratis, selv kan sætte op.

Til sidst i guiden vil der være mulighed for at kunne skrive sig op til diverse små, gratis kurser, som vil guide dig igennem lige præcis den løsning, som du tænker passer til din virksomheds udfordringer.

Lad os komme i gang.

Google My Business for iværksættere uden egen hjemmeside

Google My Business er både hurtigt, nemt og gratis at sætte op (og nej der kommer ingen skjulte udgifter senere).

Det som Google My Business kan, er at give dig lokal synlighed i Google’s søgemaskine. Så når folk søger på “mad ud af huset aarhus”, “online marketing bureau københavn” eller “bogholder københavn”, for eksempel, så kommer din Google My Business side op i Googles søgeresultater.

Se et eksempel her:

mad ud af huset aarhus

Her kan du se et andet eksempel som omhandler et SEO bureau i København (vores eget firma). Som det ses, så kan man oprette “Produkter” inde i Google My Business. “Produkter” behøves ikke være et fysisk produkt. Vores eget produkt er for eksempel en service vi tilbyder.

seo københavn google my business

Her kan man så se, at når man klikker på dette produkt, direkte i søgeresultaterne, at man så kommer ind til selv produktet, hvor at man kan tilføje noget information om produktet, billeder af det, video af det og et telefonnummer i toppen af det.

På den måde kan folk ringe direkte til dig, og bestille et produkt, uden at du behøver have en webshop, eller en hjemmeside.

google my business seo

Og alt det her er GRATIS. Man kan selvfølgelig betale nogen for hjælp med opsætning, så det bliver gjort rigtigt og godt, men det er ikke særlig svært at gøre det selv, og hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev om det her emne (nede i bunden af indlægget), så får du en gratis trin for trin guide til hvordan du selv kan gøre det.

Kommuniker via diverse sociale medier

Hvis du ikke har oprettet en Facebook side for dit firma, så er det nu du skal gøre det. Igen, det er 100% gratis. Og det betyder at folk kan gå på Facebook, søge efter dit firmanavn og få oplysninger fra dig derinde fra. Du kan også bruge Twitter, Linkedin og flere andre, men da der er flest almindelige B2C brugere på Facebook er det din bedste mulighed. Hvis din virksomhed laver mest B2B, anbefaler vi både Facebook OG Linkedin oprettelse af dit firma.

Brug Live video streaming.

facebook live streaming

Facebook LIVE streaming er super simpelt, og gratis. Du skal bruge et webcam og en mikrofon. Begge er ting har du allerede, hvis du har en bærbar computer.

Du kan også bruge din smartphone til at gå LIVE på Facebook og besvare spørgsmål fra dine kunder, som pga Coronavirussen nu ikke kan komme ned i din butik og spørge dig. Og du kan snakke med flere hundrede kunder ad gangen, som allesammen kan stille LIVE spørgsmål til hvordan din forretning navigerer igennem Coronovirus krisen, og hvad du kan tilbyde der.

Der findes også software, som koster 100,- kroner per måned, som gør det til en lidt bedre, og flottere oplevelse at lave Facebook Live Streaming. Se nyhedsbrevet i bunden af artiklen, som er dedikeret til at lære dig om Facebook Live Streaming til dine kunder, og lær hvilken software, og produkter, vi anbefaler til Facebook LIVE. Men igen er det gratis, hvis du hellere vil det.

Videomøder med dine medarbejdere

zoom software til møder

Der findes mange online tools til at holde videomøder med. Et af de absolut mest populære hedder Zoom. Zoom kan du bruge til at holde medarbejdersamtale med en medarbejder som arbejder hjemmefra på Coronovirussen.

Zoom er populært fordi det har alle de features man kan ønske sig. Man kan få en udmærket gratis version af det, som kan dække de mest basale videomøde behov, men for et lille ekstra beløb kan man få nok features til at det dækker de flestes behov. Hvis der er én dårlig ting at sige om Zoom, så er det at det godt kan være lidt besværligt at sætte sig ind i hvis man aldrig har arbejdet med videomøder før. Men så har de heldigvis en god support hos Zoom, så brug dem hvis du går død i opsætningen af det.

Af udstyr til dine videomøder med Zoom skal du kun bruge et webcam, og en mikrofon, og så selvfølgelig en computer.

Online konferencer, seminarer og workshops

online konferencer, seminar og events

Her er der også gratis muligheder. Men da det er events der kræver lidt ekstra, så er det typisk også noget der kræver en lille økonomisk investering at komme ordentlig i gang med.

Forskellige online værktøjer som vi kan anbefale til at afholde konferencer, seminarer og workshops online er : Zoom, Heysummit og Hopin.to

Særligt Hopin.to, som er en ny spiller på det marked er særligt interessant, da det kan nogle ting de andre ikke kan.

Hopin.to modtog for 2 måneder siden en investering på 50 millioner kroner til udvikling af deres software platform. Denne investering kom fra nogle personer som er ret gode til at spotte nye gode muligheder i det her marked. Så når de siger god for det, selvom det er forholdsvist nyt, så kan du roligt regne med at det er godt. Vi bruger det selv til at afholde online events, såsom konferencer, seminarer, webinarer og workshops, og er meget tilfredse.

Se nogle af vores de workshops vi selv afholder her: Linkedin workshop

Igen vil vi sende dig en serie af e-mails der bedre sætter dig ind i muligheder med Hopin.to (tilmeld dig i bunden af artiklen her), men det som Hopin.to kan er:

Have en “Main Stage” (som ved en rigtig konference), hvor der er en hovedtaler, og folk kan så følge med online.

  • Man kan sponsore et event/konference/seminar, og få sin egen online konferencebooth, hvor at man kan showcase sine varer, services og produkter til alle besøgende til denne online konference.
  • Man kan dele sig op i mindre grupper i selve eventet, hvor man mødes online bagefter at man har hørt en hovedtaler tale om et emne, og debattere emnet videre blandt de andre deltagere.
  • Man kan mødes 1:1 med en person der også deltager til denne konference/seminar/workshop og eventuelt prøve at lukke en handel, eller bare vide noget om denne enkelte person.

Og meget mere som vi vil uddybe i nyhedsbrevet.

Hopin.to tager et mindre gebyr, og opsætningen kræver også mere end bare at streame live på Facebook, men det er også målrettet større events, og har mange flere features, så vores mening er at det absolut er pengene værd. Og målt op imod en aflyst konference på grund af Coronoavirussen, så er det absolut en god investering.

Her slutter vores guide, som vi vil uddybe i vores specielt tilpassede nyhedsbreve, som du kan skrive dig op til her nedenunder.

Her kan du skrive dig op til små, gratis kurser og guides til de forskellige metoder som er nævnt i indlægget her.


Tilmelding til nyhed om Google Ads e-bog

Få besked når bogen udkommer. Ingen spam eller nyhedsbrev.

Tilmelding til nyhed om ny ordning

Modtag besked om opstart

Hør, helt uforpligtende, hvornår vi starter vores ordning.

Tilmelding til nyhed om SEO bog

Modtag besked om SEO bog i 2021

Nyhedsbrev fra Online Marketing Bureauet ApS

Gratis guides og nyheder

Vi sender nyhedsbrev ud flere gange per måned
  • ➡️ Få rabatter og tilbud
  • ➡️ Nyhedsbreve på højt niveau - For begyndere og erfarne
  • ➡️ Ingen frembrusende salgstaler