CMS

hvad er et cms 2

Hvad er et CMS?

CMS er en forkortelse af “Content Management System” og i den forbindelse bruges det til at lave hjemmesider i.

Det er er her at man har sit content, altså tekster (i form af artikler, blogindlæg og andet), sine billeder, sin lyd og sine videoer.

Men det kan også være her at man arbejder med sine plugins.

Et CMS er ikke det samme som en hjemmeside, men det er en del af hjemmesiden som gør det nemmere selv at arbejde med webudviklingen.

Læs mere om hvad et CMS også er, i vores guide her.

Hvilket CMS er bedst?

Det afhænger af dit behov, men for mange er WordPress det bedste CMS. WordPress er det mest brugte CMS i verdenen.

Dog er der andre der har andre behov, særligt hvis de har meget store webshops, eller hvis de har meget små behov.

Til større webshops kan Shopify, Magento, Prestashop og flere andre anbefales, og hvis du bare vil have en hurtigt lavet (og billig) hjemmeside, så er der også mange alternativer der, som for eksempel Wix, Squarespace og flere andre.

WordPress er sådan midt imellem.

Lidt for stort til de helt små sites (selv det sagtens kan bruges der også, men for nogle synes de måske det er for kompliceret til deres små behov), og for lille til de helt store webshops (selvom der er mange store webshops der også er lavet i WordPress, sammen med Woocommerce.

Men igen kan det være lidt af en jungle at finde rundt i hvilket CMS man skal vælge. Her kan det være godt at få hjælpe af et digital marketing bureau, som har set mange situationer før, og som derfor er klædt godt på til at rådgive dig i denne situation.

Selv er vi et WordPress bureau, og det er fordi vi har 18 års erfaring med WordPress hjemmesider, men vi arbejder også i mange andre forskellige CMS’ er, som at vores kunder bruger.

CMS og kunstig intelligens. Hvad er fremtiden ?

Generativ ai er det helt nye i de her dage i midten af 2023. Generativ Ai betyder at det er kunstig intelligens der kan lave content til en. Den slags har allerede været der i et par år nu, men det har virkelig taget et kvantespring her i starten af 2023.

Lige nu anbefaler vi at stadig skriver jeres tekster 100% menneskeskabt, da der kan være issues med det juridiske i forhold til hvem der egentlig ejer den data som tjenester som for eksempel ChatGPT, Google Bard og andre producerer.

Følg os på sociale medier eller skriv jer op til vores nyhedsbrev for at følge med i udviklingen hvad dette angår.

Her kan du læse noget om hvad et CMS er:

https://www.salesforce.com/dk/blog/2020/11/hvad-er-et-cms-system.html