Explainer Video

explainer video

Formålet med explainer videoer

En explainer video er typisk en animeret video. Det kan ligne en tegnefilm, men er oftest lavet fuldt digitalt.

Formålet med at bruge en explainer video er at bedre kunne forklare emner vedrørende dit produkt eller din service i din virksomhed der har brug for en visuelt understøttende ramme.

Der er både virksomheder der bruger explainer videoer, og der en del offentlige organisationer der bruger dette til deres formidlingsarbejde.

Eksempler på brug af explainer video

Et eksempel på en brug af en explainer video kan være hospital der gerne vil vise hvordan at man afspritter sine hænder på den mest korrekte måde. Dette gøres så ved at lave en digitalt animeret lille film der grundigt viser alle sekvenser af denne proces.

Hvis man at man fortæller dette igennem et piktogram for eksempel kan der være vigtige detaljer som at man ikke formidlet ordentligt, hvilket medfører at hænderne ikke bliver sprittet helt rigtigt af, og dette medfører så spredning af smitte og virus på hospitalet.

Hvis at man optager en almindelig video for at vise denne proces, så kan det blive en dyrere proces at få det præcis som at man gerne vil have det. Skal man for eksempel bruge en håndmodel med en pæn hånd? Og hvad med lys og lyd?

Man skal også bruge en lokation og flere andre ting som man måske ikke tænker over npr at man skal lave en videooptagelse i høj kvalitet. Med en explainer video som er animeret undgår man en del af disse udgifter, og man kan nemmere få det udtryk og den visuelle fortælling som man ønsker.

En anden fordel ved explainer videoer er at hele udtrykket har et mere roligt og rart udtryk eftersom at det kan ligne en tegnefilm. Dette kan skabe en mere tryg stemning at forklare sin historie i, og det kan også hjælpe folk der kan have svært ved at læse, eller ved at aflæse kropssprog for eksempel.

Som virksomhed kan en explainer video være en del af content marketing mix, sammen med almindelige videoer, infografikker, almindelige billeder og tekst.

Du kan på den her hjemmeside se gode eksempler på explainer videoer der understøtter forklaringen i den her guide.