Ranktracker

undraw onboarding o8mv

Hvad er en ranktracker ? Og har du brug for den ?

En ranktracker er et stykke såkaldt SaaS – værktøj som du bruger til at måle din succes med SEO.

Men har du overhovedet brug for den? Ikke hvis du er på et meget stramt budget, men hvis du bare har lidt penge vil vi klart anbefale det.

Du behøver ikke den dyre, og lækre løsning, som du kan finde hos danske Accuranker (det er virkelig et lækkert SEO tool).

Og ranktrackeren hos Ahrefs er ikke super nøjagtig + at Ahrefs er ret dyrt, særligt hvis du kun skal deres ranktracker.

Så se her hvad vi anbefaler som en billig løsning, og oven i købet også en gratis og god løsning.

Den bedste ranktracker til prisen er: Ranktracker

Ja nogle gange behøver man ikke opfinde den dybe tallerken, når at man skal navngive sit produkt eller service (Vi hedder jo også selv Online Marketing Bureauet ApS), og den prisvenlige ranktracker vi selv vil anbefale er et stykke software der hedder: Ranktracker (klik på link og læs mere).

Her får du nøjagtigheden i en ranktracker, som er noget af de vi selv virkelig går efter. Hvis en ranktracker ikke kan være nogenlunde nøjagtig, hvad er den så værd?

Udover at den tracker ret nøjagtigt (du får aldrig 100% nøjagtighed i nogen ranktracker, da der er alt for mange faktorer der spilder ind på hvilket resultat du ser i søgeresultaterne på hvad andre ser), så kan du også med den her prisvenlige version få lokale søgninger med i Google Business resultaterne.

Det er en feature du normalt kun får i de rigtig dyre løsninger, og da lokal SEO ved hjælp af Google Business er en noget vi arbejder med som SEO bureau, var det det (sammen med nøjagtigheden og den billige pris) der gjorde at vi selv valgte at skifte Accuranker ud med Ranktracker.

Vi har også Ahrefs i vores Martech Stack, men der bruger vi ikke ranktrackeren.

Den gratis løsning til at tracke søgeord

Den hedder Google Search Console , men den er desværre bare ikke så præcis som det betalte.

Her ser du et eksempel jeg har lavet på søgningen “online marketing bureau” for vores egen hjemmeside. Her er vi normalt nr 1 i de normale organiske søgeresultater, og vi har ligget nr 1 konstant i over 2 år nu.

Men i følge Google Search Console ligger vi og roder rundt omkring plads nr 4 stykker.

screenshot search.google.com 2023.02.02 16 00 07

Bemærk: alle de filtre du ser i toppen af screenshottet. Her indstiller du hvilket søgeord du vil tracke, på hvilken landingsside med videre.

Problemet med det her er at Google Search Console medregner resultaterne fra billedkarrouseller, videoer, Google Business listings og andet (dog ikke Google Ads). Så i den henseende er vi ikke nr 1 i søgeresultaterne, men nr 4 i de samlede resultater.

Men jeg kan bare ikke komme højere op med min egen hjemmeside, så derfor skal jeg gå efter at få videoer, billeder og Google Business listings til også at ranke. Det gør vi så heldigvis også. Så alt i alt udfylder vi 2 ud af 4 pladserne i søgeresultaterne.

Så den allerbedste løsning er stadig at betale for en ranktracker. Det giver det nemmeste overblik, og du kjan sortere bedre i dine data end du kan i Google Search Console.

Dog er der også en masse andre gode fordele med hensyn til at kigge på SEO-data i Google Search Console, så det er absolut ikke for at tale det software ned. Det er fantastisk.

Men i forhold til ranktracking, foretrækker vi stadig den betalte model som man kan få hos ranktracker.com (som vi linkede til før), eller Accuranker (som virkelig er lækkert, bare lidt dyrere end ranktracker.com )

Prøv dig frem selv, og se hvad du foretrækker.