WordPress

undraw onboarding o8mv

WordPress historie til den dag i dag

WordPress blev startet i den 27 maj år 2003 af den amerikanske webudvikler Matt Mullenweg, og blev ret hurtigt populært da det gav folk en mulighed for at kunne lave deres egen hjemmeside, uden at kunne kode selv.

Og så er det oven i købet gratis.

Du skal dog betale for dit webhotel (men det har ikke noget med WordPress at gøre), og du kan også betale for et såkaldt Premium WordPress tema.

Et WordPress tema er design og layout som nogle andre allerede har lavet, som du så selv kan justere, så at det bliver som at du vil have.

Hvis du vælger et tema som er Premium koster det cirka 2-300,- kroner, og du er dermed garanteret at det bliver opdateret af webudvikleren som har lavet det.

Dette kan vi klart anbefale, da det hurtigt er tjent hjem, hvis dit tema ligepludselig ikke er kompatibelt mere med plugins, opdateringer fra Google og en masse andre tekniske ting.

Alt dette tekniske slipper du i stor grad for at tænke på, hvis du køber et Premium WordPress tema.

Den dag i dag er WordPress verdens mest udbredte system til at lave hjemmesider i.

Hvorfor vælge WordPress ?

Udover at det altså kan fås i en gratis version, eller en meget billig, og at du kan bruge det uden at skulle kunne noget kode, så kan du vælge WordPress af følgende grunde:

  • Du kan tilknytte en webshop (Woocommerce) næsten ligeså nemt som resten er i WordPress
  • Du kan stort set få de såkaldte plugins til stort set alle udfordringer du måtte få
  • De er ret sikre med hensyn til hackere
  • Der er et kæmpe community bagved. Det vil sige at du stort set altid kan finde gratis svar på dine spørgsmål hos deres support
  • Der er et kæmpe udvalg af temaer. Det vil sige at næsten ligemeget hvilken slags forretning du har, eller design som du ønsker, så er der en løsning.
  • Det er rigtig godt i forhold til SEO
wordpress

Ulemper ved at vælge WordPress

Der er ikke mange ulemper ved at vælge WordPress, men de få ting som nogle af vores kunder nævner kan være dem her:

  • Hvis du har en rigtig stor webshop er der flere der føler at Woocommerce ikke kan følge med til deres behov
  • For en nybegynder kan det virke mere overvældende end helt simple systemer som for eksempel Wix.

Nu er vi selv et WordPress bureau, og derfor er vores mening selvfølgelig lidt farvet, men vi mener helt oprigtigt at WordPress GODT kan løse udfordringer selv på de store webshops. Flere af verdens største hjemmesider og webshops er lavet i WordPress, og fungerer godt. For eksempel følgende webshops som du kan se på Woocommerces egen hjemmeside her

Webudvikling bliver mere og mere automatiseret, og dermed nemt for folk der ikke selv kan kode. Det betyder mindre arbejde til webudviklere, så du skal altid tage det med et gran salt når at en webudvikler sig at “det og det kan ikke lade sig gøre i WordPress. Lad mig kode hele dit site for dig”. Det betyder ikke at de lyver, eller prøver at snyde dig, men ofte at de måske ikke ved bedre.

Med hensyn til at være overvældende, så vil vi sige at WordPress er det MINDST overvældende af de store CMS ‘ er. Et system som for eksempel Wix er endnu mere simpelt, men til gengæld kan du stort set ikke lave noget med det. Særligt angående SEO er dette en stor udfordring, og du kan glemme at få en ordentlig webshop, hvis du pludselig skulle have brug for det.

Vi har prøvet at lave en uvildig guide til hvad WordPress er, men da vi som sagt selv er WordPress bureau igennem 18 år, og da vi har en kæmpe kærlighed til den platform, så skinner det nok lidt igennem her.

Men vi håber stadig at have inspireret dig til at få en WordPress hjemmeside. Kontakt os gerne allerede i dag og hør om hvad der kan lade sig gøre.

Hvad er WordPress ?

WordPress er system som at du kan lave din hjemmeside i. Det er et såkaldt “CMS”, som betyder “Content Management System”. Det betyder at du kan arbejde med alt dit content (tekster, billeder, videoer osv) der.

Før i tiden når at man skulle lave en hjemmeside var den eneste mulighed at kunne kode selv. Det behøver man ikke mere.

Du kan altså ret simpelt lave din egen hjemmeside uden at kunne noget kode, overhovedet.

WordPress er det største CMS i verdenen, hvor at statistikken siger at omkring 40% af alle hjemmesider i verdenen er lavet med WordPress.

Læs mere i vores guide til WordPress her nedenunder.