Dengang jeg blev headhuntet som SEO Product Manager for eBay Europe

headhuntet til ebay europa

Jeg blev headhuntet til eBay Europa. Her er historien

Jeg har oplevet flere ekstraordinære muligheder og samarbejder i mine mange år med online marketing. Her er en af de historier. En historie jeg ikke har fortalt før.

Måske du kan lære noget af den, måske du bare synes den er lidt spændende.

Men her er den.

Dengang blev jeg betragtet som en Danmarks bedste til SEO

Dengang jeg blev headhuntet af eBay Europa som på det tidspunkt havde hovedsæde i Aarhus var jeg betragtet som en af Danmarks bedste til SEO. Det er cirka 8-10 år siden. Jeg har arbejdet professionelt med SEO i over 18 år.

Jeg var af familiære årsager lige flyttet til Viborg, og havde derfor markant kortere vej til et potentielt arbejde som SEO Product Manager for eBay Europe i Aarhus.

At være SEO Product Manager var i det her tilfælde det samme som at være “Head of SEO”. Altså blev jeg headhuntet som Head of SEO for Ebay Europe. En kæmpe opgave, som jeg var meget stolt af at være med i top 3 opløb omkring.

Ebay havde lige været ramt af Google Panda

På det tidspunkt var Ebay, og også i Danmark Den Blå Avis, blevet ramt af en opdatering fra Google som senere hen fik navnet “Google Panda”.

Kort sagt kan det siges at Google Panda straffer “thin content”, altså sider med tyndt indhold. For ebay og DBA.dk handlede det om at deres sites stort set kun indeholdt annoncer, og altså stort set intet andet indhold. Og det gad Google ikke have i deres index.

Ebay stod til at tabe 200$ millioner dollars fra organiske (SEO) trafik. De endte med et tab på cirka 750 millioner kroner. Den dag i da ville Google ikke udrulle en så voldsom ændring uden at advare brugerne et par måneder i forvejen, så at de får en mulighed for at rette op på deres ting.

screenshot www.google.com 2024.04.05 06 08 58

Som man kan se på det screenshot ovenover, så er det fra 2014. Hvad der i min verden er overraskende, er at Google Panda allerede kom i 2011.

screenshot www.google.com 2024.04.05 06 32 37

Det vil sige at eBays Head of SEO allerede havde haft 3 år til at sætte sig ind i en af de største SEO updates i Googles SEO historie. Men ikke gjort noget. Alle os der arbejdede med dengang talte ikke om anden end den update. Mange sites blev ramt brutalt.

Men her gjorde de ingenting, selvom de helt åbenlyst var i farezonen. Det kostede dem 750 millioner kroner.

Så blev jeg headhuntet

eBay søgte så efter en SEO Product Manager for Europa der kunne hjælpe dem fremadrettet. Og jeg var i top 3 på den konto

En headhunter kontaktede mig på vegne af eBay igennem Linkedin.

screenshot nimbusweb.me 2024.04.05 05 50 21

Jeg havde lidt samtaler frem og tilbage med headhunteren. Fik taget nogle personlighedstest, som jeg bestod, og så skulle jeg have det afgørende møde med deres globale Head of SEO.

screenshot nimbusweb.me 2024.04.05 05 51 18

Jeg fik ikke jobbet, men jeg lærte noget

I samtalen med deres globale Head of SEO fandt vi ud af jeg mere havde fokus på content og klassisk markedsføring i min tilgang til SEO. De havde mere brug for en med en webudviklerbaggrund.

Ellers var han godt tilfreds med mine evner, og vores samtaler.

Under samtalen kunne jeg ikke lade være med at tænke på at Google Panda netop handler om content. Den handler om at skabe værdi igennem content. Så hvis det er den samme de stadig har ansat som fik dem til at tabe 750 millioner kroner, så er det da virkeligt ringe ansættelsesstrategi.

Men det ved jeg ikke om det er, og siden da kan jeg se at både eBay og Dba.dk har fået markant mere content. Både på kategorisiderne, de laver blogs med mere.

Jeg har aldrig rigtig forstået hvorfor at webudviklere har så meget at skulle have sagt indenfor SEO. De har ingen erfaring med klassisk markedsføring, og det går udover det content som er kernen i SEO. Både det content der på hjemmesiden, men også i forhold til naturlig linkbuilding via gæstepost, outreach og PR generelt set.

Ja der skal rettes nogle tekniske ting på hjemmesiden, for at SEO kan spille optimalt. Men der ansætter man en webudvikler til at lave disse ting, man putter ham ikke “in charge” for markedsføring.

Hvis du spørger mig.

Jeg er ikke bitter over det. Jeg er glad for at jeg fik muligheden. Og jeg har også lavet samarbejder med flere andre meget store virksomheder, som jeg for første gang vil begynde at dele insights omkring.

Hvis du gerne vil headhuntes, så gør opmærksom på dig selv. Vis dine cases, ligesom at jeg gør her. Du bliver sikkert ikke kontaktet dagen efter, men som tiden går får du opbygget et ry der er godt nok til at det sker.

Så fortsæt med at del ud af din viden, bliv klogere hver dag og så en dag kan det blive dig.

Skal jeg assistere dig med SEO? Så kontakt mig her