SEO

Hvad betyder SEO?

Seo er en forkortelse af det engelske (Search Engine Optimization), på dansk kaldes det også for søgemaskineoptimering.

SEO som altså står for søgemaskineoptimering (S earch E ngine O ptimization), handler om at få dit website til tops på Google, Bing og andre søgermaskiner, eller så langt frem som muligt i Google Search (Googles søgemaskine), når at folk søger efter noget i Google.

Så hvis at du sælger gummistøvler, og folk bruger Googles søgemaskine til at skrive “gummistøvle” i, så findes der nogle betalte resultater (dem står der “Annonce” ud for, og der findes de almindelige resultater, som ikke er annoncer.

Disse resultater er kommet frem ved hjælp af SEO arbejde.

De vigtigste områder indenfor SEO

seo

Når man arbejder med SEO, så er der 2 områder man oftest deler det op i “onpage SEO” og “linkbuilding“. Onpage SEO er det der foregår på selve hjemmesiden, og linkbuilding handler om at få links fra andre hjemmesider til at pege mod ens egen hjemmeside.

Onpage SEO handler om mange separate ting man skal have lavet på sin hjemmeside, men generelt set handler det både om at lave en brugervenlig hjemmeside, men også om at gøre det nemt for Googles crawlere at finde ud ag hvad din hjemmeside handler om.

Linkbuilding er vigtigt fordi at Google bruger det til at vurdere om andre hjemmesider vurderer din hjemmeside som en autoritet på områder. Hvis nu for eksempel en masse større aviser i Danmark linker til din hjemmeside og skriver “Jimi Hove er en SEO ekspert”, så er det markant nemmere for algoritmen at finde ud af at den hjemmeside skal altså ligge højere i søgeresultaterne end den anden.

SEO vs Google Ads

De store forskelle mellem SEO og Google Ads er at:

  • Google Ads skal du betale til. SEO kan være gratis (hvis du gør det selv)
  • Google Ads går meget hurtigere at se resultater med
  • SEO kan fortsætte med at lave resultater flere år efter at du stopper med at arbejde med det. Stopper du Google Ads, stopper dine resultater med det samme.


Hvis du leder efter et SEO bureau i den by du bor i, så kan du vælge her nedenunder

seo bureau københavn

København

seo bureau aarhus

Aarhus

seo bureau aalborg

Aalborg

seo bureau viborg

Viborg

seo bureau odense

Odense


Læs mere om SEO i guiderne her

https://developers.google.com/search/docs/fundamentals/seo-starter-guide

https://virksomhedsguiden.dk/content/temaer/e-handel/ydelser/soegemaskineoptimering-seo-saadan-kommer-du-i-gang/9af59b4d-6086-4030-b065-20fae9ffcf3d