Online marketing

online marketing

Hvad er online marketing?

Online marketing er markedsføring der foregår på nettet.

Det er for eksempel den slags reklamer du ser på Facebook, den slags reklamer du ser på Google og alle andre slags online annoncer du ser når du surfer på nettet.

Markedsføring der ikke foregår på nettet kan for eksempel være reklamer på busser, i biografen, i TV, på spillertrøjer på sportsstjerner og mange andre steder.

Hvad er den bedste form for online marketing?

Det skal man som regel undersøge en del på før end man endegyldigt kan svare på. Men i grove træk kan man sige at hvis du vil hurtige resultater, så skal lave såkaldt PPC (pay per click). Det er her at du betaler for at få kliks til din hjemmeside.

Det kan være Facebook annoncering, Google Ads, linkedin annoncering, TikToK annoncering, annoncering på Youtube, Pinterest annoncering og alle andre steder du kan lave betalt annoncering online.

Du kan dog også lave online marketing som er gratis. Og her skal du selvfølgelig lave det selv, og ikke bruge penge på et online marketing bureau som os.

Gratis online marketing kan være SEO (som er særligt godt som gratis online markedsføring). SEO kræver dog at du ved en del om det, men der er en del basale simple ting du kan lave. Tjek vores blog, og vores ordbog, og lær gratis meget mere om SEO.

Linkedin er også rigtig godt gratis online marketing. Linkedin er dog stort set kun for B2B virksomheder. Men her er det såkaldte organiske reach rigtig godt. Det vil sige at du forholdsvist nemt kan få et “reach” uden at betale for det. Det gør du ved at tilføje en masse forbindelser, skrive nogle post, få nogle likes, og så bliver du gratis set i en perfekt B2B målgruppe.

Online marketing kan være nemt, og det kan være meget avanceret. Start op med det nemme, og lær resten hen ad vejen. Vær ikke bange når du hører folk bruge en masse ord du aldrig har hørt før. En dag vil det være dig der kender alle ordene, og vil se at det faktisk ikke var så kompliceret alligevel.

Diverse infomartioner om online marketing

Hvis du søger en uddannelse indenfor online marketing, kan du eventuelt se her: https://www.ug.dk/uddannelser/akademiuddannelser/merkantil/akademiuddannelsen-i-salg-og-markedsfoering/digital-markedsfoering-akademiuddannelsen-i-salg-og-markedsfoering.

Hvis du af forskellige årsager ikke har mulighed for at tage en længerevarende udddanelse indenfor online marketing, så kan du tage mindre kurser, og du kan læse en masse information online, og på Youtube.

Jobmulighederne indenfor online marketing er generelt gode. Det har i mange år været en branche med vækst, og med stor efterspørgsel. Dog har der her på det seneste været nedskæringer i diverse virksomheder som Facebook, Google og andre.

Det vigtigste du skal vide hvis du overvejer et job indenfor online marketing er at du virkelig skal være omstillingsparat. Det du har lært i går, kan være nærmest ligegyldigt i morgen. Det går hurtigt.

Du har også gode muligheder for få en god løn, hvis du er god. Men du behøver ikke være super god for at få et job, men du skal være klar på at følge med i de seneste trends i branchen, da det er en stor del af det at arbejde i det her job.

Der findes også et begreb der hedder “digital marketing”. Det er 99,9% det samme som online marketing. Men hvis du gerne vil læse mere om digital marketing alligevel, så kan du gøre det her digital marketing

Ofte stillede spørgsmål om online marketing

Hvad betyder online marketing?

Online marketing betyder at man arbejder med at sælge på nettet, altså online.

I forbindelse med at sælge har man brug for at lave markedsføring. Markedsføring fører så senere til et salg.

Læs mere om markedsføring her.

Hvordan starter man med online markedsføring?

De bedste overvejelser man kan gøre sig angående at starte med online markedsføring er om det skal gå hurtigt eller langsomt?

Hurtigt betyder oftest at det bliver dyrere, langsomt betyder ofte billigere (i hvert fald på den korte bane)

Hurtige resultater kan du får med Google Ads, Facebook annoncering, Linkedin annoncering og andre betalte kanaler (også kaldet PPC)

Langsomme resultater kan du få med SEO. SEO tager længere tid, og hvis du kan lære at lave det selv, kan det oven i købet være gratis.

Hvor meget koster online marketing?

Det er lidt som om at spørge: “Hvor meget koster en bil?”. Fortæl os hvilken bil du ønsker, og vi fortæller dig prisen.

Sagt på en anden måde, vi kan ikke svare på det på forhånd.

Men en god tommelfingerregel vi arbejder efter, er at du skal se på hvad du forventer, og hvad dit budget er, så kan vi sammen regne på om det er en mulighed.

Vi arbejder også med minimumspriser.

Det vil sige at vi vurderer at du ikke kan få noget godt resultat, hvis du ikke bruger X antal kroner.

Igen er det det samme med biler. Du kan ikke forvente en bil der kan noget for 200,- kroner.

Du kan læse mere om vores priser her