Digital marketing

hvad er digital marketing

Hvad er digital marketing ?

Digital marketing er næsten det samme som online marketing. Men digital marketing kan også foregå offline.

Hvis du besøger et bureau der laver digital marketing, og et der laver online marketing, vil du se at de stort set laver det samme arbejde.

Selve ordet “digital marketing” er mere en trend fra USA, end det har så meget med forskellen på online marketing at gøre.

Lad os se dybere på hvad digital marketing kan, og er.

Digital marketing er en paraply

Som overskriften siger så er digital marketing en paraply, hvor at online marketing hører til indenunder denne paraply. Det er i hvert fald det som folk der bruger ordet “digital marketing” siger.

Men sandheden er mere at det ordet er en trend. Digital marketing og online marketing er det samme.

Folk der godt kan lide ordet digital marketing siger at de laver markedsføring som er online, men ikke KUN online. Men samtidigt digitalt.

De nævner eksempler som:

  • E-bøger der kan læses offline
  • Podcast der kan høres offline
  • SMS marketing

Og selvom dette er rigtigt, at man kan bruge nogle af de her ting offline, så bliver du nød til at gå online for at starte med at downloade din e-bog, din lydfil eller andet i den stil. Telefoner er også online.

Så dybest set er der ingen forskel på de 2 begreber. Ingen som vi har hørt endnu i hvert fald.

Offline marketing der slet ikke er online, er reklame som du kan finde ude i den virkelige verden. Det kan være avisreklamer, tilbudsaviser. reklamer i TV, billboards, radioreklame, reklame i biografen før filmen og mange andre slags reklame og annoncering.

Hvad laver et digital marketing bureau?

De laver det samme som et online marketing bureau. Og det er arbejdsopgaver såsom SEO, Google ads, Facebook annoncering og Linkedin annoncering. Mange af den slags digital marketing bureauer laver også WordPress hjemmesider, og anden form for webudvikling.

Kurser og uddannelse indenfor digital marketing

Du kan tage en del gratis, gode kurser indenfor digital marketing. En af dem som vi anbefaler er hos Google selv. Det kan du finde ved at klikke her.

Du kan også finde en rigtig uddannelse ved at klikke her.

Ellers er der rigtigt meget god information at finde online, i blogs, podcast, Youtube og webinars. Bemærk at en del af denne slags er med formål at få dig til at købe noget. Men det kan du jo bare lade være, og så bare tage den viden du har brug for.