Trustpilot

trustpilot

Hvad er Trustpilot?

Trustpilot er en dansk virksomhed med hovedkontor i Aarhus. Firmaet er stiftet af Peter Holten Mühlmann . Han er i dag CEO i firmaet.

Firmaet sælger anmeldelser til firmaer på nettet, men man kan også bruge Trustpilot gratis.

Anmeldelser til firmaer er en stor forretning, da det kan være med til underbygge en troværdighed omkring et produkt, en service eller et brand.

At holde aktivt øje på, og arbejde med sin Trustpilot profil er også en del af det man kalder reputation management, som igen er en del af branding.

Man sørger for at ens brand ikke lider skade ved at være opmærksom på hvad folk skriver på Trutspilot.

Læs mere om Trustpilot og deres historie i vores guide her.

Trustpilots historie

Trustpilot blev stiftet i 2007 af Peter Holten Mühlmann. Efter nogle få år kom der investeringer indover som gjorde at de kunne vækste hurtigere, og fik derefter en fod indenfor på markeder i USA og England.

Senere hen kom der endnu flere investorer ind som udover at komme til eje en del af firmaet, også gjorde yderligere vækst mulig.

Den dag i dag er Trustpilot noteret på børsen i London, og har en markedsværdi af cirka 60 millioner dollars.

Udfordringerne for Trustpilot

Den største udfordring som Trustpilot har haft i årenes løb har været at man som firma ikke har haft mulighed for at fjerne dårlige anmeldelser af sit firma, med mindre man betalte Trustpilot penge for et abonnement hos dem. Dette gik kun udover mindre virksomheder, som ikke havde råd til at få fjernet disse anmeldelser.

Når man gerne vil have fjernet nogle dårlige anmeldelser handlede det ikke altid om at man prøvede at fjerne sandheden om ens virksomhed, men det kunne være konkurrenter der anonymt skrev dårlige anmeldelser af én, eller det kunne være tidligere kunder som havde urealitiske forventninger, og derfor brokkede sig urimeligt.

Dårlige anmeldelser kan koste virksomhederne mange tabte muligheder for indkomst, ligesom at gode anmeldelser kan skabe tryghed omkring ens firma, som så kan manifestere sig i ekstra øget omsætning.

Der var også undersøgelser der viste at betalende kunder hos Trustpilot kunne få fjernet dårlige anmeldelser, men dem der brugte deres Freemium model ikke kunne (Kilde)

Disse sager ligger dog tilbage i tiden, og vores erfaring er at Trustpilot har lært af disse tider, og er blevet til at forstå hvor meget det betyder med den magt de har. Og her kan du læse en artikel de selv har skrevet omkring emnet.

Alternativer til Trustpilot

Der findes en del alternativer til Trustpilot. En af de største er “Google Anmeldelser”. Du kan også lave anmeldelser på Facebook, Yelp og flere andre steder, men årsagen til at “Google Anmeldelser” er så stor en konkurrent til Trustpilot er fordi de også fylder rigtigt meget i Googles søgeresultater hvor at mange søger efter anmeldelser på firmaer.

Facebooks anmeldelser fylder ikke noget i Googles søgeresultater, og Yelp’s fylder ikke så meget i Danmark.

OMBU ApS (vores hjemmeside som du er på nu her) har i samarbejde med et amerikansk firma udviklet et billigt stykke software som kan indhente anmeldelser til Trustpilot, Google , Facebook og Yelp på samme tid, billigere end hvad Trustpilot kan.

Besøg vores side hvor at vi skriver mere om at købe Trustpilot anmeldelser her.