Google Search Console

undraw onboarding o8mv

En forklaring på hvad Google Search Console er

Google Search Console er et værktøj som at Google stiller gratis til rådighed. Jeg vil selv sige at det er det vigtigste SEO-værktøj du kan arbejde med.

Her får du for eksempel besked fra Google om du har brudt deres regler, eller det SEO bureau der har arbejdet for dig, har brudt Googles Retningslinjer for SEO .

Det er essentielt at du får sådan en besked, da det ellers kan/ vil ødelægge din organiske trafik. Og den besked får du altså kun igennem Google Search Console.

Så alene af den grund er Google Search Console et “must have”, og ikke et “nice to have”.

I Google Search Console kan du også tjekke hvordan det ser ud med den organiske trafik til din hjemmeside, du kan tjekke om dine Core Web Vitals er som de skal være, du kan tjekke om din side er mobilvenlig, hvilke links der peger mod din side, din CTR og du kan tjekke mange andre super vigtige ting vedrørende din SEO

Bemærk at Google Search Console KUN handler om SEO.

Ekstra viden om Search Console

GSC er et af de bedste gratis SEO tools der findes, og da det er Googles egne data, dermed også den data du kan have mest tillid til er korrekt. Hvis du for eksempel tjekker i Ahrefs eller Accuranker , som er 2 andre kendte SEO tools (som er betalingstools, og som er forholdsvist dyre), så kan du ikke engang regne med så præcise data som at du får i Google Search Console.

Til gengæld kan så i Ahrefs og Accuranker få en del andre data + et bedre UX / UI.

Opsætning af Google Search Console

Måden du opsætter Google Search Console på er ret simpel. Den metode vi selv bruger er ved at connecte det igennem Google Analytics. Her ser hvordan at du gør

google search console opsaetning igennem analytics

Du kan også opsætte det igennem Google Tag Manager, ved hjælp af en HTML fil, eller via et stykke kode som at du indsætter i headeren.

Når du først har opsat det, så samler det data ind ret hurtigt, og du er oppe og køre indenfor 24 timer.

Google Search Console er simpelt, nemt og gratis. Hvis du stadig gerne vil have hjælp til det, fordi du ikke har tid eller overskud, så kontakt os gerne allerede i dag.

Så er du hurtigt i gang.

Besøg Google Search Console ved at klikke her