Struktureret data

struktureret data hvad er det

Hvad er struktureret data ?

Struktureret data bruges indenfor onpage SEO til at skabe mere synlighed i søgeresultaterne.

Det lyder mere kompliceret end det. Hvis du har WordPress som dit CMS, så er det super nemt at indsætte. Hvis du ikke har WordPress, så er det stadig nemmere end det lydere.

Så bare følg med i guiden her, og gør din SEO endnu mere synlig i søgeresultaterne hos Google.

Hvordan ser koden ud?

Koden kan se sådan her ud inde i kildekoden. Eksemplet er taget fra et WordPress plugin der hedder Rank Math. Der findes mange WordPress plugins der kan hjælpe dig med at opsætte de strukturede data, og sørge for at det bliver implementeret rigtigt, men vi anbefaler Rank Math, eller Yoast.

struktureret data eksempel paa kode

Vi vil på vores blog her, komme mere flere mere tekniske udredninger på hvad koden betyder, for der er en længere forklaring. I den her guide vil vi bare kort lige forklare det grundlæggende om struktureret data indenfor SEO.

Hvordan ser det ud i søgeresultaterne?

Det kan se ud på flere forskellige måder. I det her eksempel er det den kategori indenfor struktureret data som hedder “FAQ”.

faq schema example 2

Og som du kan se så giver det markant mere plads i søgeresultaterne med alle disse links nedenunder det klassiske søgeresultat. Og det er det der er pointen i at du skal lave det. Udover at at hjælper brugeren der kan få besvaret sine spørgsmål, så får du meget mere plads, og det skubber konkurrenten længere ned, og er dermed bedre for din forretning.

Her er et andet eksempel.

rank math schema markup

Og her er det de 5 gule stjerner og ratingen der er skabt med hjælp af struktureret data. Igen giver det mere plads, men det giver også folk lyst til at klikke, og dermed øges din CTR.

Både stjernerne her, og de links vi viste ovenover kaldes også for Rich Snippets. Det er altså et lille stykke content med lidt ekstra værdi i.

Er det svært?

Vi er ikke webudviklere her i vores digitale marketing bureau. Vi arbejder primært med markedsføring, og lader webudviklerne om at kode. Men med plugins som Rank Math og Yoast, så kan alle være med, så pas på med at lade dig skræmme af det.

Hvis du alligevel gerne vil have hjælp, så hjælper vi selvfølgelig gerne.

Her kan du finde en guide fra Rank Math til selv at opsætte det med deres WordPress plugin.

Og her går de endnu mere i dybden med emnet