Hurtig hjemmeside i WordPress? Se guiden her

undraw onboarding o8mv

Få en hurtig hjemmeside med hastighedsoptimering

At din hjemmeside er hurtig, er vigtig af flere forskellige årsager. Og det vil vi se på i den her guide.

Loadtid på din hjemmeside kan du måle via værktøjer som Pingdom Tools, GT Metrix og Google Pagespeed Insights.

Der kan ikke være nogen tvivl om hvor vigtig loadtime er for din hjemmeside.

Undersøgelser viser at 53% procent forlader din hjemmeside med det samme, hvis din loadtime er på over 3 sekunder. Det er 53% potentielle nye kunder.

Det er aldrig godt.

Så hvor hurtig din hjemmeside er altså generelt et problem, hvis du gerne vil have dem til at blive på din hjemmeside. Men på webshops der sælger FMCG varer er det endnu vigtigere, viser flere undersøgelser.

Det siger også lidt sig selv at hurtigt omsættelige varer har brug for hurtige hjemmesider. Det der vil ske, er både at du vil se et fald i sessionsvarighed, en stigning i bouncerate og et fald i din konverteringsrate.

På B2B hjemmesider, hvor der typisk er en længere salgstragt (som på vores egen hjemmeside her), betyder loadhastigheden ikke helt så meget som på en FMCG webshop. Men hvorfor ikke hastighedsoptimere den alligevel? Der er intet at tabe)

Her kan man se et screenshot af resultatet af den hastighedsoptimering vi har lavet på vores egen hjemmeside. Bagefter fortæller jeg hvordan vi fik den derned.

hurtig hjemmeside screenshot fra pingdom tools
VIGTIGT – Når du tester din hjemmeside i Pingdom Tools, så test 2-3 gange i træk. Den første gang er den ekstra langsom fordi den lige skal cache din hjemmeside. Resultatet du får efter 2-3 gange er det rigtige.

Hurtig hjemmeside og SEO

I forhold til SEO skal man dog op i endnu flere sekunder, før end at Google decideret straffer dit site for lave loadtime. Her forklarer John Mueller fra Google at du ikke behøver ændre på din loadtid, med hensyn til rankings, hvis den bare er “fornuftigt god”

https://twitter.com/JohnMu/status/1014015857628938241?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1014015857628938241%7Ctwgr%5E6352ac358b7bae606dabb10f63b3c381717086fc%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thewebmaster.com%2Fpage-speed%2F

Man kan læse videre om emnet ved at google sig frem, men det som John Mueller mener er fornuftig loadtid, er cirka 7-8 sekunder før det påvirker dine rankings i Google.

Det er få sider der loader så langsomt.

Lad det dog ikke afholde dig fra få lavet hastighedsoptimering på din hjemmeside, men gør det ikke på grund af rankings. Med mindre altså at din hjemmeside tager længere end 7-8 sekunder at loade.

Brug af CDN (content delivery networks) i din hastighedsoptimering

Vi bruger selv Cloudflare, udover vores almindelige webhotel. Cloudflare bruger vi som en CDN løsning (content delivery network), som hoster vores billeder.

Vi er ikke webhotel-eksperter her hos os, vi er mere fokuseret på online marketing, men at vi får brugt Cloudflare har haft en stor betydning for vores lynhurtige loadtider.

Før Cloudflare lå vi på cirka 1 ½ til 2 sekunders loadtid, hvilket vi egentlig var tilfredse med, men så testede vi en premium Cloudflare løsning til 30,- kroner per måned, og med det samme kom vi ned under 1 sekund.

At skifte WordPress tema, fik os det sidste stykke ned.

Hvilket WordPress theme kan vi anbefale ?

Generatepress Pro og Generate Blocks Pro er genialt til den hurtige hjemmeside + at deres support bare er helt i top. Den her hjemmeside er bygget op over Generatepress Pro, og med Generate Blocks Pro også.

Det er cirka 300,- kroner per år vi betaler for det, og det er den bedste investering vi har gjort for vores egen hjemmeside i lang tid.

Klik her og besøg vores side om emnet “wordpress bureau“, og se om vi skal hjælpe dig over på Generatepress.

WordPress plugins til hurtig hjemmeside

Til optimering af billeder bruger vi det WordPress plugin der hedder “Short Pixel”. Det komprimerer dine billeder, og kan også lave dem til andre formater der loader hurtigere. Simpelt, og det virker.

Som cache plugin bruger vi WC3 Cache.

Bemærk at der kan være en del udfordringer med cache plugins, da de kan konflikte med forskellige temaer, og særligt få ting til at forsvinde. Det er dog aldrig alvorlige problemer som ikke kan løses ved at deaktivere pluginnet, og teste et andet cache plugin som fungerer bedre med dit WordPress tema.

Det er alt, vi bruger ikke flere plugins (de trækker også hastigheden ned), og vi bruger ikke flere hacks og tricks til at få en hurtigere hjemmeside.

Det er faktisk blevet ret nemt her i 2023 at få en hurtig hjemmeside.